Hoppas att ni har tänkt på..

 
En liten påminnelse - att nyårsafton är imorgon kan väl ingen ha missat?
Många ska nog ut och ha kul men snälla tänk på din vän innan du ger dig ut på festligheter och lämnar den hemma.
Om hunden bli rädd när det börja smällas, se då till att finnas där för din hund men inte "uppmuntra" och göra saken värre än vad det är. Kanske ge något mysigt märgben just innan spektaklet ska börja så att den har något att uppehålla sig med. Du kan även sätta igåNg radion/tvn några timmar innan midnatt och sakta öka volymen inför klockan tolv. Så tvär vrid ej upp volymen fem minuter i tolv utan gör det gradvis. Sitt och var lugn, hetsa inte upp dig över ljudet och hunden utan håll dig lugn och låtsas att det inte låter utanför.
Är din hund rädd för smällare och/eller raketer? Överväg då att kanske inte lämna hen hemma själv då om du bor mitt i stora centrum. Fundera på om ni kanske kan åka iväg till ett ställe där det smälls lite mindre eller kanske låta den stanna hos en anhörig.
Om ni stannar hemma men ska ut, se då till att din hund har fått mycket aktivering, fysiskt och mental. Men överaktivera inte. Kolla även att det finns en liten lugn, tystare vrå i din bostad där du kan göra i ordning med filtar och liknande, så att det känns ombonat och trygt. 
 
Ska du ut och ha kul? Se även till att din bästa vän också har det!
Om djur, Om sådant som är viktigt | | Kommentera |

De där gångerna en inte vet vad man ska göra

Har idag varit ute på en tur med med sparken med Ester och Idun. Det gick inte bra alls. På vägen bortåt ville Idun bara hoppa ut, hade henne i en cykelkorg eftersom hon inte får springa så mycket än. Och Ester drog jämt och fint. Och på hemvägen skulle Ester ner i ungefär varje spår som gick ner i diket, medan Idun satt i det stora hela still. Här en bild från turen.
 
Har även vägt mina små hundav idag, Ester på 18kg (!!) och Idun på 8kg. 
Något jag inte riktigt pratat om, inte för att hålla det hemligt utan bara att jag inte har haft anledning att nämna det tidigare, och det är att Ester nästan alltid har legat på gränsen till att väga för lite (16kg) nästan jämt. Det är inget hon har mått dåligt av men man är ändå lite nervös att om hon skulle kanske skulle bli sjuk vill man ha lite att vila på men det har inte hon. Dock nu när hon ligger på 18 tror jag att det är mest bara muskler, men bättre än inget!
Om Ester, Om Idun, Om hundträning | | Kommentera |

En liten presentation om vilka som kommer att dyka upp på bloggen här.

 
Från vänster;
Vi börjar med den stora vita hunden. Han är en kastrerad hane på tre år. Vi har haft honom i lite över en månad, hur mysig som helst men även ganska tung. Han heter Atos, en blandas mellan samojed och pyreneer. Det här är mamma och pappas hund.
Nummer två i ledet är känd för er som kollat in här tidigare min samojed tik Ester, drygt två och ett halvt år. Vild och vacker med största delen bus och en liten del lydnad. Är man envis så.. 
Trean på bilden är också ett bekant ansikte, Nisse. Den bayerska viltspår hanen som fyller hela sex år nu i Januari. Denna hund gör inte många knop om dagarna nu när det är kallt utan ligger mest under täcket inne och mår bra. Annars är det blodspår för denna kille som gäller. Även detta är mor och fars hund.
Sist och än så länge minst, valpen Idun med energi som räcker till en hel förskoleklass. Det är en utmaning att få min lilla samojed brud att somna på dagarna, det är ju så mycket som måste upptäckas! Hon är tre månader om fem dagar om man räknar med idag, vilket jag gör. 
Sedan finnu det även tre katter i dethär huset. Gamla sådana. Kanske kommer ett inlägg om dom någon dag men i denna blogg är det fokus på hundar!
Om Ester, Om Idun, Om djur, Om vardag | | Kommentera |
Upp