Hoppas att ni har tänkt på..

 
En liten påminnelse - att nyårsafton är imorgon kan väl ingen ha missat?
Många ska nog ut och ha kul men snälla tänk på din vän innan du ger dig ut på festligheter och lämnar den hemma.
Om hunden bli rädd när det börja smällas, se då till att finnas där för din hund men inte "uppmuntra" och göra saken värre än vad det är. Kanske ge något mysigt märgben just innan spektaklet ska börja så att den har något att uppehålla sig med. Du kan även sätta igåNg radion/tvn några timmar innan midnatt och sakta öka volymen inför klockan tolv. Så tvär vrid ej upp volymen fem minuter i tolv utan gör det gradvis. Sitt och var lugn, hetsa inte upp dig över ljudet och hunden utan håll dig lugn och låtsas att det inte låter utanför.
Är din hund rädd för smällare och/eller raketer? Överväg då att kanske inte lämna hen hemma själv då om du bor mitt i stora centrum. Fundera på om ni kanske kan åka iväg till ett ställe där det smälls lite mindre eller kanske låta den stanna hos en anhörig.
Om ni stannar hemma men ska ut, se då till att din hund har fått mycket aktivering, fysiskt och mental. Men överaktivera inte. Kolla även att det finns en liten lugn, tystare vrå i din bostad där du kan göra i ordning med filtar och liknande, så att det känns ombonat och trygt. 
 
Ska du ut och ha kul? Se även till att din bästa vän också har det!
Om djur, Om sådant som är viktigt | | Kommentera |
Upp